|
Max Payne 3 |
| Autor |
Wiadomo¶æ |
nov1ce
Moderator

Ulubiony typ gier?: MMORPG
Do³±czy³: 02 Sty 2009 Posty: 121 Piwa: 3/2 Sk±d: Szczecin
|
Wys³any: 2009-06-25, 21:55 Max Payne 3
Ulubiona Firma Sptrzêtu Komp.?: Logitech |
|
|
¼ród³o: http://gry-online.pl
| Kod: |
Na oficjalnej stronie trzeciej ods³ony przygód Maksa Payne'a opublikowano sze¶æ interesuj±cych screenów, które pozwalaj± nam podejrzeæ, jak bêdzie wygl±da³a oczekiwana przez wielu fanów gra. Oczywi¶cie wcze¶niej kilka ujêæ pojawi³o siê w magazynie Game Informer, ale dopiero teraz otrzymali¶my obrazki w wysokiej jako¶ci, ukazuj±ce zaskakuj±co umiê¶nionego policjanta, siej±cego spustoszenie w Sao Paolo.
Jak ³atwo zauwa¿yæ, Payne w grze wykorzysta mnóstwo ró¿nych broni. W³a¶ciwie na ka¿dym zdjêciu jest on uzbrojony w inne pukawki ; pojawiaj± siê uzi, pistolety czy strzelba. Bohater odziany jest w brudn± koszulkê bez rêkawów i charakterystyczne policyjne szelki z kabur± na broñ. Jego g³owa jest ogolona. Zdjêcia sugeruj± równie¿ zmianê diety, bo zwykle chuderlawy Max wygl±da na nich raczej potê¿nie.
W tle widzimy tak¿e miejsce akcji ; wspominane ju¿ przez nas wcze¶niej Sao Paolo w Brazylii. Bohater nie zwiedzi najwyra¼niej bogatych dzielnic i drapaczy chmur, ale raczej slumsy i do¶æ mroczne dzielnice, pe³ne obskurnych budynków i murów pokrytych niezbyt ambitnymi graffiti. Na jednym ujêciu widaæ charakterystyczne niskie i kolorowe domki na wzgórzu. Pojawia siê te¿ scena we wnêtrzu budynku.
Gra w³a¶ciwie nie przypomina w ogóle poprzednich ods³on, które operowa³y o wiele mroczniejsz± stylistyk±. Jak powiedzieli jaki¶ czas temu twórcy z firmy Rockstar, gatunek noir, eksploatowany w dwóch pierwszych czê¶ciach serii przez fiñskie studio Remedy, to nie tylko ponure klimaty. Klasyczne filmy z gatunku rzeczywi¶cie nie mia³y wiele wspólnego z serwowan± poprzednio psychodeliczn± opraw±.
Mimo tego pojawiaj± siê oczywi¶cie kontrowersje. Max Payne w przesz³o¶ci imponowa³ g³ównie ciekaw± narracj± (tak¿e komiksow±), s³ynnymi monologami oraz w³a¶nie specyficzn± stylistyk±, w której senny koszmar miesza³ siê z jaw±. Tego jednak na pewno nie da siê zobaczyæ na ¿adnych zdjêciach. Mo¿na mieæ nadziejê, ¿e Rockstar stanie na wysoko¶ci zadania i zachowa chocia¿ fragment osobowo¶ci bohatera.
Max Payne 3 zosta³ zapowiedziany na komputery osobiste, Xboksa 360 oraz PlayStation 3. Konkretna data premiery nie jest jeszcze znana ; niedawne plotki na ten temat zosta³y bowiem zdementowane przez twórców. Wiêcej informacji na temat trzeciej czê¶ci serii znajdziecie miêdzy innymi w poprzednich wiadomo¶ciach (Najciekawsze informacje o Max Payne 3, Potwierdzone informacje o Max Payne 3). |
Ode mnie:
Gra³em w Max Payne 1,2 wiêc w 3 te¿ chyba bêdzie wypada³o ;) Mam nadziejê ¿e nie zepsuj± tego co by³o najlepsze w Max Payne - mrocznego i brutalnego klimatu. Ta atmosfera sprawia³a ¿e ta gra by³a jedyna w swoim rodzaju. Czekam premiery
 |
_________________ Mój nick na steam: nov1ce1
Chcesz to zapro¶ ] |
|
|
|
 |
kmike
Administrator

Do³±czy³: 02 Sty 2009 Posty: 93
|
Wys³any: 2009-06-26, 13:57
|
|
|
| ¦rednio mi sie podoba z zdjêæ... Pierwsza i druga czê¶æ odgrywa³a siê niemal w tym samym miejscu mo¿e tylko budynki siê zmienia³y. Jak dla mnie to by³ ogromny plus bo w drugiej czê¶ci czu³e¶ klimat pierwszej. Tutaj jakie¶ palmy, Max Payne jest ³ysy, jaki¶ taki nieprzyzwoicie przypakowany. |
|
|
|
 |
nov1ce
Moderator

Ulubiony typ gier?: MMORPG
Do³±czy³: 02 Sty 2009 Posty: 121 Piwa: 3/2 Sk±d: Szczecin
|
Wys³any: 2009-06-26, 22:40
Ulubiona Firma Sptrzêtu Komp.?: Logitech |
|
|
Tak jak ju¿ wspomina³em je¶li klimat Max'a siê zmieni, to ta gra równie¿, a co za tym idzie utraci ona mnóstwo fanów..
Co¶ czuje ¿e to bêdzie straszna komercha. |
_________________ Mój nick na steam: nov1ce1
Chcesz to zapro¶ ] |
|
|
|
 |
Szympek997
User

Do³±czy³: 03 Sty 2009 Posty: 20 Otrzyma³ 1 piw(a) Sk±d: Szczecin
|
Wys³any: 2009-07-04, 07:51
Ulubiona Firma Sptrzêtu Komp.?: Creative |
|
|
Co oni zrobili z gr± Max Payne. Przez trzeci± czê¶c Max Payne straci wielu fanów |
|
|
|
 |
kmike
Administrator

Do³±czy³: 02 Sty 2009 Posty: 93
|
Wys³any: 2009-07-26, 12:45
|
|
|
| jak bêdzie skakanie "rzucanie" i strzelanie to wiele osób i tak zagra w Maxa osobi¶cie jednak wola³bym poprzedni klimat. |
|
|
|
 |
|
|